Sharksi minimalno, Detroit ubjedljiv
San Jose minimalno protiv Anaheima

NHL sezona

Sharksi minimalno, Detroit ubjedljiv

San Jose Sharks slavili su minimalnu pobjedu nad Anaheim Ducksima čime se održali korak sa Detroitom na čelu NHL-a. Gol odluke postigao je Travis Moen, do nedavno igrač Anaheima.

Detroit Red Wingsi su se osvetili Columbusu za težak poraz od prije sedam dana kada je bilo 2:8. Aktuelni prvaci jedva su čekali da meč počne i silovito su krenuli od starta. Prvi gol djelo je Hosse, da bi mrežu protivnika pogodio i Kronwall.

Krajem drugog perioda “zabio” je i Samuelsson, da bi Franzen sredinom posljednje trećine postavio konačan rezultat.

Rangersi su nadigrali Flyersi u meču koji je odlučivao putnika u play-off. Bilo je 4:1, a sve što je Philadelphia imala je 1:1, na početku drugog perioda.

Utakmicu sa najviše golova odigrali su Pittsburgh i Boston Bruinsi koji gube korak za vodećim dvojcem. Bilo je 6:4 za preporođene “pingvine”. Chris Kunitz bio je junak meča sa tri gola. Za konačnih 6:4 pogodio je Jordan Staal.

Rezultati
NY Rangers - Philadelphia 4:1, Pittsburgh - Boston 6:4, Columbus - Detroit 0:4, St. Louis - Minnesota 5:3, Anaheim - San Jose 0:1, Vancouver - Colorado 4:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti