Sharksi “pali” kod kuće

NHL sezona

Sharksi “pali” kod kuće

Ekipa San Jose Sharksa nakon 11 mjeseci pretrpjela je poraz na svom ledu. Zadnji koji su slavili u San Joseu bili su Oilersi. Ovaj put, to je uspjelo sve boljim Calgary Flamesima koji su sa 3:2 napustili teren lidera.

Iako su domaći dva puta vodili (1:0 i 2:1), a strijelci su bili Clowe i Thornton gosti su se vraćali pa su preko Conroy i Langkowa vraćali meč u egal. Kada su, konačno, oni stigli do prednosti (Phaneuf) činilo se da će domaćin imati snage za povratak. No, ispostaviće se to kao konačan rezultat meča.
Nevjerovatno je što su mogli “prosuti” Toronto Maple Leafsi. Tačnije, Carolina Hurricans imala je 0:4, da bi se vratila u igru na 4:4. Ipak, zahvaljujući golu Kaberlea Toronto je poveo sa 5:4, a pobjedu je potvrdio Blake. Carolina jednostavno nije više imala snage za stizanje vodstva.

Rezultati
NY Islanders - Boston 1:2, Carolina - Toronto 4:6, Montreal - Nashville 3:2, Tampa Bay - Philadelphia 4:1, Minnesota - Edmonton 5:1, St. Louis - Colorado 5:2, Dallas - Buffalo 4:5 (pen.), Vancouver - Phoenix 1:4, Los Angeles - Detroit 0:4, San Jose - Calgary 2:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.