Sharksi zabrinuli Oilerse
San Jose bez milosti u Kanadi

NHL sezona

Sharksi zabrinuli Oilerse

Pobjedom nad Edmontonom San Jose Sharksi osigurali su prvu poziciju na Zapadu uoči doigravanja, a Oilersima su play-off učinili teško dostižnim.

Iako se činilo da Edmonton može do doigravanja posljednja tri poraza ekipu su gurnula «ispod crte» sa malim ili nikakvim šansama za ulazak među osam najboljih.

Gosti su vodili sa 2:0 (Cheecho, Boyle) da bi domaći samo smanjili na 1:2 preko Gagnera. Bilo je to sve što su uspjeli uraditi pa je kanadska ekipa ostala na 11. mjestu.

St. Louis je nadigrao Detroit na gostujućem ledu i tako došao u odličnu poziciju. Red Wingsi su odigrali sa pola snage, što su Bluesi iskoristili za veliki trijumf.

No, slavio je i Anaheim na gostovanju kod Canucksa te je preuzeo 7. mjesto sa 86 bodova.  St. Louis na 8. ima 85, Nashville je 9. sa 84, dok Minnesota i Edmonton imaju po 81.

Rezultati
Boston - Ottawa 2:1, NY Islanders - Montreal 1:5, Carolina - NY Rangers 4:2, Detroit - St. Louis 4:5, Dallas - Calgary 1:2, Edmonton - San Jose 1:2, Phoenix - Los Angeles 2:1, Vancouver - Anaheim 5:6 (pen.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.