Sjajno finale SP-a: Švedska odbranila naslov prvaka svijeta!
Foto: EPA

Pobijedili Švicarce

Sjajno finale SP-a: Švedska odbranila naslov prvaka svijeta!

M. Šljivak

Hokejaški Švedske odbranili su naslov prvaka svijeta.

Oni su večeras nakon penala pobijedili najveće iznenađenje prvenstva selekciju Švicarske rezultatom 2:1 (2:2-regularno vrijeme).

Švicarci su igrali sjajno tokom SP-a. Eliminisali su redom favorizovane Fince i Kanađane, a večeras su namučili i aktuelne prvake svijeta.

Ipak, do iznenađenja nisu mogli, iako su bili jako blizu. Dva puta su imali vodstvo. Pogađali su Niedrreiter i Meir, ali su Nyquist i Zibejand golovima ostavljali Šveđane u igri.

Regularni dio meča završen je bez pobjednika (2:2), a ni produžeci nisu riješili dileme ko će osvojiti naslov prvaka svijeta. Pristupilo se izvođenju penala, Švicarci su i tu imali prednost, ali su na kraju poraženi sa 2:1 i Švedska je došla do trijumfa i novog naslova prvaka svijeta.

Finale SP:

Švedska - Švicarsa 2:2 (2-1pp)

Top Komentari

Plavi orkestar
Bravo za Tre Kronor
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi