Slavili Boston i Detroit
Marian Hossa dvostruki strijelac za Detroit

NHL sezona

Slavili Boston i Detroit

Detroit Red Wingsi nadigrali su Phoenix u susretu NHL sezone koji je odigran u noći sa utorka na srijedu…

Nije to bila lagana utakmica, ali su prvaci ipak pokazali da su izašli iz krize. Golom Hosse Detroit je poveo sa 1:0, no Phoenix je izjednačio (Jovanovski). Slovak je malo kasnije zabio još jednom (2:1), no ponovo su Coyoti vratili (Fedoruk).

Ipak, u nastavku su stvari “legle”. Zetterberg i Samuelsson poentirali su za 4:2, a nakon što su se uporni gosti i treći put vratili (Perrault, Lindstrom) 39 sekundi prije kraja Nicklas Lidstrom je odlučio pobjednika.
Boston Bruinsi, vodeća ekipa lige, nastavila je sa dobrim igrama. Utakmica u Philadelphiji bila je tvrda, a goste je u vodstvo doveo Ryder. Domaćin je izjednačio (Hartnell), no u zadnjem periodu Krejci i Wideman osigurali su novi trijumf lideru.

Rezultati
Philadelphia - Boston 1:3, Buffalo - Toronto 5:0, Pittsburgh - Tampa Bay 4:3 (p.), Detroit - Phoenix 5:4, Minnesota - Anaheim 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.