Slavili i Islandersi
Islandersi konačno slavili

NHL sezona

Slavili i Islandersi

Jedna od najlošijih ekipa NHL sezone, NY Islanders, upisala je prvu pobjedu u 2009. godini. Iako su se se nadali bodovima u “velikoj jabuci” igrali Anaheima morali su čestitati domaćinu na trijumfu.

Pobjedu Islandersima donijeli su Okposa i McLean, dok je počasni gol za “patke” postigao Ryan.
Montreal Canadiensi, na čijem će se ledu u nedjelju odigrati All-Star utakmica, upisali su drugi uzastopni poraz. Bolji su bili Devilsi koji su slavili sa 5:2.
Domaće je u vodstvo doveo Martin. Na 2:0 povisio je Zajac, da bi goste u igru vratio Gorges. Kada su Oduja i Parise podigli razliku na 4:1 bilo je jasno da će pobjeda pripasti Devilsima. Na 4:2 smanjio je Matt D'Agostini, da bi konačan rezultat postavio Patrik Elias pogodivši praznu mrežu Canadiensa.
S nova dva boda Devilsi su preskočili NY Rangerse na vrhu Atlantic divizije.

Rezultati
New Jersey - Montreal 5:2, NY Islanders - Anaheim 2:1, Philadelphia - Atlanta 5:3, Toronto - Boston 3:4 (pen.), Tampa Bay - Buffalo 5:3, Florida - Dallas 1:4, Chicago - St. Louis 0:2, Colorado - Los Angeles 5:6, Calgary - Columbus 5:4 (pen.).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije