Slovaci sigurni, Česi teško

Na otvaranju Svjetskog prvenstva

Slovaci sigurni, Česi teško

M. Maksimović

Česi i Slovaci osvojili su očekivano prve bodove na SP u Šveskoj i Finskoj. Prva utakmica turnira bila je ona između Slovačke i Francuske. Slovaci koji su na prošle godine stigli do finala, odradili su posao prema očekivanju. 

Francuska se držala do 29.minute, kada je Tomas Zaborsky na dodavanje Romana Kukumberga povisio na 3:0. Predhodno su zabijali Miklik i Olvecky, a onda su nastavili u trećoj dionici Radivojevic, preiskusni Miro Šatan, te Hudacek. Poraz Francuske su ublažila dva Damiena, Raux i Fleury. 

 

Česi su tek u završnici slomili otpor neugodnih Bjelorusa. Oba gola su postigli u trenucima kada su Bjelorusi bili brojčano inferiorni. Prvi je dijelo Jakuba Voraceka u 11.minuti na asistenciju Vrbata u trenucima dok su na hlađenju bili Kitarov i Filichkin. Gol odluke postigao je upravo Radim Vrbata koji je pokupio pak nakon šuta Hanzala. 

 

Bjelorusi su opet gol primili sa čovjekom manje, iako su prije samog gola imali veliku šansu ali je odlično intervenisao Salak koji je do kraja imao 21 odbranu. Na drugoj strani, Vitali Belinski je bio vrlo dobar, sakupio je 34 odbrane. 

 

Grupa H:

Francuska - Slovačka 2:6 (0:1,0:2,2:3)

 

Grupa S:

Češka - Bjelorusija 2:0 (1:0,0:0,1:0) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije