Slovenija priredila veliko iznenađenje protiv Slovačke

Hokejaški turnir ponudio veliko iznenađenje

Slovenija priredila veliko iznenađenje protiv Slovačke

Hokejaši Slovenije napravili su veliko iznenađenje u okviru drugog kola Grupe A na olimpijskom turniru u Sočiju. 

Slovenija je sa 3:1 savladala favorizovanu Slovačku koja u svojim redovima ima veliki broj NHL zvijezda, dok Slovenija iz najjače lige na svijetu ima samo igrača LA Kingsa Anžea Kopitara, koji je i danas bio pravi lider svog tima. 

Briljirali su golmani, Slovenac Robert Kristan je skupio 27, a Slovak Jaroslav Halak 28 odbrana, pa je i rezultat nakon prve dvije trećine bio 0:0. Međutim, u posljednjem periodu utakmice golman St. Louisa je pokleknuo. 

Mrežu Slovačke načeo je Rok Ticar u 4. minuti treće trećine, Tomaz Razinger je udvostručio prednost sredinom trećeg perioda, a samo 23 sekunde kasnije pobjedu Slovenije potvrdio je Kopitar. Slovačka je počasni pogodak uspjela postići preko Tomasa Jurca 17,8 sekundi prije kraja. 

Slovačka je nakon teškog poraza od SAD-a 1:7 pretrpjela novi poraz i sigurno je najveće razočarenje turnira, dok je Slovenija pobjedom nad Slovačkom ostvarila veliki uspjeh. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.