St. Louis bolji od Nashvillea u petoj utakmici serije
Foto: EPA

Bluesi ostali u igri

St. Louis bolji od Nashvillea u petoj utakmici serije

St. Louis Bluesi su uspjeli savladati Nashville Predatorse rezultatom 2:1 i tako ostati u igri u play-off seriji u kojoj je trenutni omjer 3-2 u korist Predatorsa.

U prvoj trećini nije bilo promjene rezultata, da bi u šestoj minuti drugog perioda Dmitrij Jaskin koji je igrao svoju prvu utakmicu u ovom play-offu postigao pogodak za vodstvo Bluesa. Jaskin je ispao iz rostera nakon što je St. Louis doveo Vladimira Sobotka, međutim on se na pravi način vratio postigavši gol u izuzetno važnoj utakmici za svoju ekipu.

Nashville je, ipak, do kraja druge trećine uspio doći do poravnanja golom Neala, ali je Scwhartz postigao drugi gol za Bluese na samom početku treće dionice. Do kraja nije bilo promjena pa su Bluesi slavili veliku pobjedu.

Šesta utakmica serije će se odigrati u Nashvilleu u nedjelju, gdje će domaćini pokušati riješiti seriju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi