Šta se dešava sa “patkama”
Anaheim tone sve dublje

NHL sezona

Šta se dešava sa “patkama”

Anaheim Ducksi, prvaci NHL-a od prije dvije godine, nikako da se zaigraju kako su to radili na početku sezone i čini se kako im je play-off sve dalje. Porazom od Los Angelesa ispali su iz osmorke koja drži mjesta za  doigravanje.

Kingsi su imali vodstvo od 2:0 (Stoll, O'Sullivan), ali su se “patke” vratile i preko Selannea i Getzlafa izjednačile.

No, bilo je to sve što su uradile. Brown i Kopitar povećali su prednost na 4:2, da bi do kraja meča Kunitz samo smanjio.
Detroit Red Wingsi prekinuli su niz od dva poraza pobjedom nad Nashvillom. Bilo je čak 6:2 za “crvena krila”. Razigrane prvake Predatorsi nisu mogli pratiti.
Gradski derbi u “velikoj jabuci” odigrali su Rangersi i Islandersi. Bilo je 3:1 za Rangerse koji su na krilima Drurya (tri asistencije) pokazali da izlaze iz krize.

Rezultati
NY Rangers - NY Islanders 3:1, Columbus - St. Louis 4:3, Washington - Montreal 4:3 (pen.), Detroit - Nashville 6:2, Anaheim - Los Angeles 3:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.