Stamkosu 37,5 miliona dolara

Tampa Bay čuva dragulja

Stamkosu 37,5 miliona dolara

Steven Stamkos, zvijezda Tampa Bay Lightinga, produžio je ugovor na još pet godina.

Mladić iz Ontaria koji ima 21. godinu, dobiće čak 37,5 miliona dolara za naredni period, a generalni menadžer Steve Yzerman je završio pregovore nakon nekoliko mjeseci, ali je napomenuo da nikad nije bilo sumnje da će Stamkos ostati u klubu.

Stamkos je 2008. bio prvi pik na draftu, a u prethodne dvije sezone je odigrao sve utakmice u regularnom dijelu sezone i to 164 sa učinkom od 96 golova i 90 asistencija. Prošle sezone je imao 45 pogodaka (17 kad njegov tim ima hokejaša više) i 46 asistencija i bio je jedan od najzaslužnijih za iznenađujući plasman Tampe u finale Istočne konferencije gdje su poraženi od Bostona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije