Švedska teško, Švicarci nadigrali i Češku

Finska i dalje bez poraza

Švedska teško, Švicarci nadigrali i Češku

M. Maksimović

Švicarci nastavljaju svoju sjajnu seriju na Svjetskom prvenstvu. U tri utakmice ostvarili su tri pobjede i to redom protiv Švedske, Kanade  i Češke. Česi su u poređenju sa Šveđanima i Kanađanima prošli najgore, poraženi su 5:2.

Jiri Hudler je uspio ponišititi ono što su napravili Niderreiter i Ambhul, ali je onda stigla treća dionica u kojoj su Švicarci nezadrživi. Moser, Bodenmann i Suri kreiraju ubjedljivu pobjedu. Reto Berra je na golu Švicarske imao velikih 37 odbrana.

 

Bjelorusi su dugo držali domaće navijače u neizvjesnosti, a onda su uspjeli Lundqvist asistent i strijelac Frederik Pettersson savladati Milchakova osam i pol minuta prije utakmice. 

 

Za razliku od Šveđana, Finci su u Helsinkiju ne znaju za poraz. Francuzi su pružili dostojan otpor ali ništa više od toga. anne Pesonen, Juhamatti Aaltonen i Ville Viitaluoma, po jednom su se upisali u strijelce za konačnih 3:1. 

 

Njemačka je jedna od tri selekcije u Helsinkiju koja je još uvijek bez pobjede. Protiv Slovaka su vodili 2:1, ali ih je zaustavio Tomas Zaborsky sa dva gola. 

 

Grupa S:

Švicarska - Češka 5:2

Švedska - Bjelorusija 2:1

 

Grupa H:

Njemačka - Slovačka 2:3

Finska - Francuska 3:1

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.