Švedska u četvrtfinalu, Švicarska na čekanju

Česi opet izgubili

Švedska u četvrtfinalu, Švicarska na čekanju

U grupi C, plasman direktan plasman u četvrtfinale osigurala je Švedska sa maksimalnih devet bodova. Nakon što su savladali Češku 4:2, Šveđani su pobjedili tijesno Švicarsku i u trećem  kolu Latviju 5:3.

Latvijci su držali korak, vodili su 2:1, ali su Šveđani u finišu druge dionice maksimalno koristili igrača više, pa su preko Alfredssona i Ericssona stigli do dva gola prednosti 4:2. Girgensons je vratio Latvijce u igru, ali su Šveđani na vrijeme zabili peti gol, Edler je zabio sedam i pol minuta prije kraja.

Česi su izgubili i od Švicarske. Bodenmann je postigao jedini gol, ostatak posla je obavio još jednom nesavladivi Hiller sa 26 odbrana.

Švedska je prva u grupi C, Švicarci čekaju rasplet u preostale dvije grupe, Česi sa tri i Latvijci bez bodova sigurno idu ponovo na led u razigravanju
za četvrtfinale.

Grupa C:
Švicarska - Češka 1:0 (1:0,0:0,0:0)
Švedska - Latvija 5:3 (1:1,3:1,1:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije