Švicarci dobili i Kanadu

Iznenađenja se nastavljaju

Švicarci dobili i Kanadu

M. Maksimović

Nakon pobjede nad Švedskom, reprezentacija Švicarke je sredila još jednog favorita, Kanadu. Ipak, protiv Kanade je ostvarena pobjeda nakon penala, 3:2. 

Hollenstein je bio strijelac za vodstvo Švicarske u 14.minuti, Ladd je to anulirao. U nastavku su se stvari promijenile, pa je Kanada povela preko Reada. Gol za izjednačenje i produžetke zabija Niederreiter sedam minuta prije kraja utakmice. Nakon dodatnih pet minuta rezultat se nije promijenio, na red su došli penali. Reto Suri je osigurao pobjedu Švicarske koja je nakon dvije teške utakmice na omjeru 2-0. 

 

Bjelorusi su protiv Slovenije uputili samo 17 udaraca na gol, ali su na kraju slavili 4:3. 

Slovenci su poveli 1:0 (Razinger), pa su dva puta nadoknadili gol zaostatka. Treći put nisu uspjeli, Bjelorusija je preko Ugarova došla do pobjede. Slovencima je slaba utjeha činjenica da su imali 13 udaraca više na gol. 

 

U Helsinkiju su Rusi upisali i drugi očekivanu pobjedu protiv Njemačke. Sjajnu utakmicu je odigrao Ilya Kovalchuk koji je ostvario Hat - trick. Njemačka je nakon 0:2 opasno zaprijetila, Tripp je smanjio na 1:2, nakon toga je ponište gol Nijemcima zbog prekršaja nad golmanom Varlamovim. U finišu su stvari došle na svoje, Kovalchuk i Kokarev su završili posao. 

 

Važnu pobjedu upisala je Francuska i to protiv Austrije. Sve je bilo gotovo nakon 38 minuta, Fleury, Da Costa i Desrosiers su bili kreatori nedostižnih 3:0.

 

 

Grupa H:

Francuska - Austrija 3:1

Rusija - Njemačka 4:1

 

Grupa S

Slovenija - Bjelorusija 3:4

Švicarska - Kanada 3:2 penali

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije