Švicarska prvi put u finalu nakon 1935. godine

Sredili i Amerikance

Švicarska prvi put u finalu nakon 1935. godine

M. Maksimović

Svjetsko prvenstvo koje je stiglo do samog kraja ostatat će posebnim slovima upisano. Po prvi put nakon 1935. godine, u finalu će igrati Švicarska. I kada se sve uzme u obzir potpuno zasluženo, jer su do finala stigli bez poraza.

Posljednja žrtva bili su u polufinalu Amerikanci koji su ostali na nuli. Švicarska je povela preko Nine Niederreitera nakon pola sata igre.

Tih 1:0 na semaforu je stajalo narednih dvadeset minuta, a onda je zabio Julian Walker, nakon akcije Simona Mosera i Philipea Furrera. Očekivano, Amerikanci su povukli golmana, što su Švicarci znali kazniti preko Reta Surija za konačnih 3:0. Golman Švicarske, Reto Berra je imao 29 odbrana, John Gibson 28. 

Švicarska je od 1998. godine, kada je zauzela četvrto mjesto, imala samo jedan plasman među pet, dok je na prošlom prvenstvu završila tek na 11. mjestu. 

Polufinale:
Švicarska - USA 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti