Takahashi zlatni na SP

Umjetničko klizanje

Takahashi zlatni na SP

Adnan Beganović

Japanac Daisuke Takahashi osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u umjetničkom klizanju u Torinu.

Dvadesetčetvorogodišnji Takahashi prvi je Japanac koji se okitio titulom svjetskog šampiona sa ukupno osvojienih 257,70 bodova.

Vodeći nakon kratkog programa, osvajač bronzane olimpijske medalje u Vancouveru i u četvrtak je bio siguran pa je zasluženo stigao do velikog uspjeha.

"Veoma sam sretan, nosili su me navijači. Nije bilo lako, ali sinoć sam pružio najbolje što mogu i uspio sam", izjavio je Takahaši.

Srebrenu medalju osvojio je Kanađanin Patrick Chen sa ukupno 247,22 bodova, dok je bronza pripala Francuzu Brianu Joubertu.

Olimpijski prvak Amerikanac Evan Lysacek i drugi sa OI Vancouveru Rus Jevgenij Plušenko nisu nastupili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.