Tampa u šestoj utakmici izborila finale

Bishop još jednom junak

Tampa u šestoj utakmici izborila finale

Hokejaši Tampa Baya svladali su na svom ledu Montreal s 4-1 u šestoj utakmici polufinala Istočne konferencije NHL-a i izborili mjesto u konferencijskom finalu.

Bila je to treća prilika Lightninga za prolaz u finale, s obzirom na to da su poveli s 3-0 u seriji na četiri pobjede. U četvrtoj utakmici su kao domaćini propustili priliku 'pomesti' Canadiense, ali tu pogrešku nisu ponovili u šestoj utakmici kad je Montreal s dvije uzastopne pobjede zaprijetio velikim preokretom.

Iako je Rus Nikita Kucherov bio dvostruki strijelac i jednom asistent, najbolji igrač domaće ekipe još jednom je bio Ben Bishop koji je zaustavio 18 od 19 udaraca i tek u 56. minuti dopustio Maxu Paciorettyju da se upiše među strijelce. Golman Montreala Carey Price svu je krivicu za ispadanje Canadiensa svalio na sebe.

"Nisam bio dovoljno dobar. Izgubili smo dosta tijesnih utakmica u kojima nam je trebala još samo jedna obrana da izbjegnemo poraz, a ja to nisam učinio", izjavio je razočarani Price.

Uz Kucherova, strijelci za Tampa Bay bili su Steven Stamkos i Ondrej Palat. Lightning će suparnika u konferencijskom finalu saznati u noći sa srijede na četvrtak, kad je u Madison Square Gardenu na rasporedu odlučujuća, sedma utakmica polufinale serije između domaćih New York Rangersa i Washington Capitalsa. U svih dosadašnjih šest dvoboja pobjednik je odlučen s jednim pogotkom razlike, a Rangersi su s dvije uzastopne pobjede izborili sedmu utakmicu na domaćem ledu.

U finalu Zapadne konferencije, za koje NHL još nije odredio datume utakmica, već su odavno mjesto izborili Chicago Blackhawksi i Anaheim Ducksi.

Polufinale Istok:

Tampa Bay - Montreal 4:1 (4:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.