Tarik Omeragić osvojio četiri medalje

Međunarodno takmičenje u brzom klizanju

Tarik Omeragić osvojio četiri medalje

Na međunarodnom takmičenju u brzom klizanju "Danubia Cup-Czech Open" u  Pragu član Klizačkog kluba Bosna Tarik Omeragić osvojio je četiri medalje.

U utrci na 500 m Omeragić je osvojio srebreno odličje, na  dionicama "777" i 1.000 m bio je bronzani, dok je u ukupnom plasmanu na ovom izuzetno jakom takmičenju zauzeo je 3. mjesto.

Zapažene nastupe ostvarila je Fatima Omerhodžić, koja je u ukupnom poretku osvojila 12. mjesto (10. na 500 m, 9. na "777" m, 12. na 1.000 m).

Ovim uspjehom, Omeragić i Omerhodžić su dodatno poboljšali svoje pozicije na rang listi najboljih klizača Evrope, osvojivši nove bodove kako za sebe, tako i za Klub.

Na takmičenju u Pragu učestvovalo je 170 takmičara iz 25 klubova i 15 zemalja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.