Taylor Hall prestigao Waynea Gretzkog

Osam sekundi za rekord

Taylor Hall prestigao Waynea Gretzkog

Legendarni hokejaš Wayne Gretzky je ostao bez jednog od svojih brojnih rekorda koje je ostvario dok je igrao za ekipu Edmonton Oilers. Napadač iste ekipe Taylor Hall je u četvrtak u porazu Oilersa od 2:3 od New Yorka Islandersa u razmaku od osam sekundi zabio dva gola.

Dvadesetojednogodišnji Hall je najprije u 15:52 zabio gol za 1:1, a onda osma sekundi kasnije povećao na 2:1. Time je Hall za jednu sekundu popravio 32 godine star rekord Gretzkyja koji je 17. januara 1981. u porazu Edmontona od St. Louisa zabio dva gola u razmaku od devet sekundi.

Hall je stigao u Edmonton Oilerse 2010.godine. Za reprezentaciju Kanade osvojio je srebro na SP U20, prije toga je osvajao zlata i kategorijama U18, odnosno U17. Wayne Gretzky je dres Edmontona nosio deset sezona prije nego što je prešao u LA Kingse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti