Teški porazi “pingvina” i Washingtona

NHL sezona

Teški porazi “pingvina” i Washingtona

Veliki posao napravili su Toronto Maple Leafsi koji su u gostima nadigrali Pittsburgh Penguinse. Bila je to odlična utakmica sa mnogo golova, a na kraju su gosti slavili sa 7:3.

Fleuryja je doveo Toronto u vodstvo od 1:0, a kada je Malkin izjednačio činilo se da će nastavak proteći u egal igri. Ipak, tako nisu mislili gosti koji su preko Williams, Frogren, Hagman i Kubina došli do velikih - 5:1.
Do kraja meča su za domaćine pogodili Sykora (dva puta), a za goste Ponikarovski i Antropov.
Capitalsi su “stradali” u Philadelphiji. Flyersima su slavili sa 7:1, uz tri gola Scotta Hartnella. Dva je dodao Carter, a po jedan su dodali Lupula i Gagne. Jedini strijelac za goste bio je Laich.

Rezultati
Boston - Carolina 4:2, Philadelphia - Washington 7:1, Montreal - Buffalo 4:3 (p.), Ottawa - Dallas 5:4 (p.), Pittsburgh - Toronto 3:7, Atlanta - Tampa Bay 4:3, Detroit - Los Angeles 6:4, Nashville - NY Islanders 1:0, St. Louis - Minnesota 4:2, Phoenix - Columbus 2:0, Vancouver - Chicago 1:3, San Jose - NY Rangers 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.