Toronto bolji nakon penala, Rangersi slavili u DC-u
Foto: epa.eu

NHL

Toronto bolji nakon penala, Rangersi slavili u DC-u

U najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu u noći sa srijede na utorak odigrana su svega tri susreta, a najzanimljivije je bilo u duelu Toronto Maple Leafsa i Buffalo Sabresa. Na kraju je nakon penala slavio domaći sastav sa 4:3.

Već u prvoj trećini viđena su četiri gola. Gosti su bili ti koji su poveli preko Larssona, da bi domaći sa dva gola u manje od 30 sekundi stigli do preokreta od 2:1. Strijelci golova za Toronto bili su Kozun i Komarov. Ennis je početkom 16. minute prvog perioda igre poravna na 2:2. Moulson je gostima vratio prednost sredinom druge trećine, a pogodak Bozaka tri minute prije kraja utakmice odveo je susret u produžetke, a potom i do penala u čijem izvođenju su se bolje snašli domaći igrači.

Prvoplasirani tim Istočne konferencije, ekipa New York Rangersa slavila je na gostovanju u DC-u, a lideri Istoka trijumfovali su sa 3:1 protiv Capitalsa. Hagelin, Miller i St. Louis bili su strijelci za goste, dok je autor jedinog gola za domaće bio Ovechkin.

U posljednjem meču koji se igrao u noći sa srijede na četvrtak viđeno je i najviše golova, čak devet, a na kraju je sastav Calgary Flamesa sa 6:3 savladao Anaheim Duckse. Gosti su sa dva brza gola Getzlafa na samom početku stigli u vodstvo, a onda je uslijedila kanonada domaći i pet pogodaka u nizu i vodstvo od 5:2. Ducksi su preko Lindholma smanjili na 5:3, ali je Hudler u 15. minuti posljednje trećine postavio konačnih 6:3.

Rezultati:
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 4:3 (nakon penala)
Washington Capitals - New York Rangers 1:3
Calgary Flames - Anaheim Ducks 6:3

Top Komentari

elon
Svaka cast "
0 0
elon
Super "
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.