Tri gola Gagnera
Sam Gagner postigao hattrick protiv Colorada

NHL sezona

Tri gola Gagnera

Tri gola postigao je Sam Gagner koji je bo zvijezda večeri u Denveru, u debaklu Colorada od Edmonton Oilersa. Bila je ovo tačka na očajnu sezonu domaćina koju je pokušao opisati Lapeirriere:
»Muka mi je u stomaku, eto kako se trenutno osjećam.»

Boston Bruinsi nikako da pronađu formu iz prvog dijela. U duelu sa Kingsima očekivali su pobjedu, ali su na kraju poraženi. Imali su nekadašnji lideri i vodstvo od 2:0 (Hunwick, Rechhi) no ni to nije bilo dovoljno za trijumf.

Preokret je nagovijetio Handzus, da bi Doughty i Brown razveselili goste.

Alex Ovečkin je postao prvi igrač Washington Capitalsa koji je u tri sezone postizao 50 ili više golova. U prvoj je zabio 52, prošle godine čak 65, a protiv Tampe je pogodio mrežu 50. put. Na kraju je bilo 5:2 za Capitalse koji su jedno od najprijatnijih iznenađenja.

Ottawa Senatorsi su sa 5:4 nadigralo Montreal Canadiense u kanadskom derbiju. Treba dodati da su Anaheim Ducksi i San Jose Sharksi do pobjeda protiv Phoenixa, odnosno Predatorsa, nakon izvođenja penala.

Rezultati
Boston - Los Angeles 2:3 (p.), Ottawa - Montreal 5:4, Tampa Bay - Washington 2:5, Florida - Toronto 3:1, Colorado - Edmonton 1:8, Vancouver - St. Louis 3:0, Phoenix - Anaheim 2:3 (pen.), San Jose - Nashville 3:2 (pen.).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti