U Detroitu upaljena crvena svijetla
Detroit nadigran od Dallasa

NHL sezona

U Detroitu upaljena crvena svijetla

Ekipa Detroit Red Wingsa upisala je četvrti uzastopni poraz u ovogodišnjoj NHL sezoni što je niz kojeg se ne sjećaju ni stariji navijači aktuelnog prvaka. Ovaj put su bolji bili igrači Dallasa koji su slavili sa 4:2.

Prvaci su u meč ušli jako loše, a očajna atmosfera iz svlačionice, kako tvrde neki igrači, itekako se osjetila na ledu. Starsi, koji ove godine ne briljiraju, vrlo lako su stigli do visokih 4:0. Mrežu Conklina pogodili su Ott, Lehtinen, Conner i Eriksson.

Golovima Hosse i Ljilje Wingsi su uspjeli prepoloviti zaostatak do ulaska u posljednju trećinu, ali je to bilo sve što su učinili.
Derbi su u Bostonu odigrali Bruinsi i New Jersey Devilsi. Gosti su vodili sa 2:0 (Langenbrunner, Paris). No, uslijedio je preokret. Prvo je Kobasew smanjio na 1:2, da bi Savard i Wideman svom timu osigurali vodstvo (3:2). Ipak, dvije minute prije kraja Elias je meč “odgurao” u produžetak (3:3).
Gol odluke postigao je Langenbrunner. Najbolji pojedinac meča se najbolje snašao u gužvi i lako je savladao Thomasa.

Rezultati
Boston - New Jersey 3:4 (p.), Carolina - Tampa Bay 3:2, Atlanta - NY Islanders 4:5, Florida - Montreal 5:1, Detroit - Dallas 2:4, St. Louis - Ottawa 1:3, Colorado - Toronto 4:7, Los Angeles - Chicago 5:2, San Jose - Phoenix 2:0.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.