U hokejaškom spektaklu Amerikanci bolji od Rusa nakon penala
Foto: EPA

ZOI Soči 2014

U hokejaškom spektaklu Amerikanci bolji od Rusa nakon penala

Edmir Škorić

Sjajnu utakmicu odigrali su Sjedinjene Američke Države i Rusija u drugom kolu grupe A olimpijskog turnira u hokeju na ledu...

Reprezentacija SAD-a je nakon boljeg izvođenja penala sa 3:2 pobijedila domaću selekciju. Junak Amerikanaca u izvođenju penala bio je T.J. Oshie, napadač St. Louisa, koji je realizirao četiri od šest kaznenih udaraca.

Pavel Dacjuk je u 30. minuti izašao pred Jonathana Quicka i postigao gol za vodstvo Rusije. U 37. minuti, s igračem više, SAD dolazi do izjednačenja, a Cam Fowler je pogodio za 1:1.

Igrača više SAD koristi i u  50. minuti, kada Joe Pavelski pogađa za preokret. Ubrzo je Dacjuk postigao svoj drugi pogodak za konačnih 2:2. Tjutin je zabio do kraja regularnog vremena gol, ali je on poništen zbog pomaknutog gola.

Nakon osam serija penala Sjedinjene Američke Države su došle do pobjede. U grupi A, nakon dva kola, SAD je vodeći sa pet, Rusija ima četiri, Slovenija tri, a Slovačka je bez boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije