U žiži kanadski obračuni
Minnesota nadigrala prvake

NBA sezona

U žiži kanadski obračuni

Tri kanadska obračuna viđena su u mečevima NHL-a. Calgary je nakon izvođenja penala nadigrao Edmonton, Montrael je bio bolji od Ottawe, dok je Vancouver slavio protiv Toronta u gostima, a centralna figura bio je Mats Sundin.

Šveđanin je u svojoj bogatoj i uspješnoj karijeri 13 godina nosio dres Toronta, da bi pred početak ove sezone obukao dres Vancouvera. Sa svojim novim klubom gostovao je u “svojoj” dvorani koja ga je dočekala onako kako ga je i ispratila - ovacijama.
Sundin je pokazao da je pravi profesionalac jer je upravo on riješio pitanje pobjednika. Nakon što je meč završen - 2:2, a golova nije bilo ni u produžecima bivša zvijezda Toronta bila je nepogrešiva prilikom izvođenja penala i meč je bio riješen.
Čini se kako Pittsburgh hvata posljednji voz za plasman u play-off. U derbiju Pennsylvanije “pingvini“ su sa 5:4 nadigrali Flyerse.
Od ostalih susreta treba izdvojiti poraz Detroit Red Wingsa na gostovanju kod Minnesote. Bilo je 5:2 za Wildse.

Rezultati
Philadelphia - Pittsburgh 4:5, Dallas - Chicago 1:3, Montreal - Ottawa 5:3, Los Angeles - Phoenix 3:6, San Jose - Atlanta 3:1, Buffalo - NY Rangers 4:2, Toronto - Vancouver 2:3 (pen.), NY Islanders - New Jersey 4:0, Florida - Boston 2:0, Columbus - Anaheim 2:5, Minnesota - Detroit 5:2, St. Louis - Nashville 0:1 (p.), Edmonton - Calgary 2:3 (pen.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.