Ubjedljive pobjede Kanade i Finske

Favoriti opravdali uloge favorita

Ubjedljive pobjede Kanade i Finske

Reprezentacije Kanade i Finske upisale su ubjedljive pobjede u utakmicama drugog kola grupe B na Olimpijskim igrama u Sočiju. 

Kanada je sa 6:0 savladala Austriju. Roberto Luongo je zaključao svoju mrežu, skupio je 23 odbrane, a u napadu su dominirali Jeff Carter i Patrick Marleau. Carter je u drugoj trećini postigao tri uzastopna gola, sve na asistencije Marleaua. 

Kanada je nakon prve trećine vodila sa 2:0 golovima Drewa Doughtyja i Shea Webera, Carter je s tri gola potvrdio pobjedu, dok je Ryan Getzlaf postavio konačnih 6:0. Austrija je u trećem periodu dobro parirala Kanadi i nije dozvolila da primi nove golove. 

U skandinavskom derbiju Finska je sa 6:1 bila bolja od Norveške. Teemu Selanne je načeo Norvežane, nastavili su Lauri Korpikosi dva puta, Jori Lehtera, Olli Jokinen i Olli Maata, dok je počasni gol za Norvešku postigao Per-Age Skroder. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.