Vade se vize za Vancouver
Pobjednici grupa idu na OI

Tri mjesta su slobodna za OI 2010.godine

Vade se vize za Vancouver

M. Maksimović

Hanover, Riga i Oslo su gradovi domaćini kvalifikacijskih turnira za odlazak na Olimpijske igre naredne
godine u Vancouveru.U svakoj od tri grupe imamo po četiri reprezentacije,a samo će pobjednici grupa izboriti nastup na Igrama naredne godine.

Na turniru u Hanoveru uz reprezentaciju Njemačke,učestvuju Austrija, Slovenija i Japan. Prvog dana turnira Austrija je nakon produžetaka pobjedila Sloveniju 4:3, iako su Slovenci pet minuta prije kraja vodili 3:2.Prvo je Koch izjednačio na 3:3, a pobjedu Austriji donosi Lakos golom nakon 3 minute i 40 sekundi igre u produžetku.Domaćini Nijemci su u rugom susretu dana, sredili Japan 7:1.

Glavni grad Latvije, Riga je domaćin turnira grupe F. Tamo su Ukrajinci savladali Italiju 3:2, dok je Latvija bila sigurna protiv Mađarske 7:3.

Sudeći po rezultatima utamica prvog dana, grupa u Oslu je definitivno najizjednačenija. Francuska je golom Amara u produžetku upisala tri boda kontra Danske. Norvežani su ostali u igri jer su na startu slavili protiv Kazahstana 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.