Veliki preokret Detroita protiv Chicaga

NHL

Veliki preokret Detroita protiv Chicaga

Teme:

Carolina je na gostovanju kod Philadelphije zamalo ispustila dva pogotka prednosti, ali je na kraju ipak upisala trijumf rezultatom 3:2. 

Odlučujući pogodak postigao je Tlusty. Pittsburgh je na domaćem ledu sa 5:1 porazio Montreal, uz dva pogotka Jokinena koji je obilježio meč.

Uspješan domaćin bio je Calgary koji je sa 3:2 savladao Phoenix, dok je najzanimljiviji meč odigran u Detroitu gdje je gostovao Chicago.

Viđeno je ukupno devet pogodaka, a nakon sat vremena igre slavili su domaći hokejaši nakon penala rezultatom 7:6. Meč je u regularnom dijelu završen rezultatom 4:4, a gosti su u dva navrata imali prednost (2:0 i 3:2)

NHL rezultati:

Philadelphia – Carolina 2:3

Calgary – Phoenix 3:2

Detroit – Chicago 7:6 (4:4)

Pittsburgh – Montreal 5:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije