Veliki preokret Florida Panthersa

Veliki preokret Florida Panthersa

Adnan Beganović

Sinoć su odigrane tri utakmice u prvom krugu NHL doigravanja, a na korak do konferencijskog polufinala nalaze se hokejaši Nashvillea.

Naime, sinoć su Nashville Predatorsi sa 3:1 savladali Detroit, te su tako poveli u seriji sa 3:1 i za prolaz u polufinale potrebna im je još samo jedna pobjeda. Strijelci za Predatorse bili su Bourque, Klein i Legwand, dok je jedini pogodak za Detroit postigao Hudler.

Hokejaši Florida Panthersa sa 4:3 su sinoć savladali New Jerey, te su u seriji poveli sa 2:1. New Jersey je vodio sa 3:0, no Panthersi su uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. Strijelci za pobjedničku momčad bili su Bergenheim, Garrison, Weaver i Campbell, dok su za Devilse pogađali Parise, Gionta i Eliaš.

U posljednjem trećem susretu sinoćnjeg programa Phoenix je bio bolji od Chicaga (3:2).

NHL doigravanje, utorak:
Istočna konferencija:
New Jersey (6) – Florida (3) 3-4
Florida vodi 2-1 u seriji

Zapadna konferencija:
Chicago (6) – Phoenix (3) 2-3 u produžecima
Phoenix vodi 2-1 u seriji

Detroit (5) – Nashville (4) 1-3
Nahville vodi 3-1 u seriji


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.