Veliki preokret NY Rangersa, Oilersi uvjerljivi
Foto: ESPN

NHL

Veliki preokret NY Rangersa, Oilersi uvjerljivi

E. Škorić

U noći sa ponedjeljka na utorak odigrana su dva meča NHL-a. 

Hokejaši Edminton Oilersa upisali su četvrtu vezanu pobjedu. Savladali su na svom ledu Montreal Canadiense sa 3:0.

U 20. minuti Pouliot je postigao vodeći gol za domaće, da bi ruski hokejaš Yakupov na asistenciju Pouliota u 27. minuti povisio na 2:0. Jedan gol viđen je i u posljednjoj trećini. Hall je poslao pak u prazan gol u 58. minuti, kada su gosti iz Montrela pokušavali da se ‘izvade’.

Pouliot je uz jedan gol i jednu asistenciju imao jedan blokirani šut te dva osvojena paka. U svakom slučaju, najzaslužniji je za trijumf Oilersa koji su na golu imali raspoloženog Scrivensa sa 29 odbrana.

New York Rangersi su sa 5:4 pobijedili Minnesotu Wild u dobrom meču. Gosti su prokockali 3:0 prednost nakon dvije trećine. Prosser, Cooke i Pominville su u drugoj dionici postigli golove za goste iz Minnesote.

Početkom zadnje trećine Klein i Nash smanjuju na 2:3m ali Zcuker ubrzo postiže novi gol za 4:2 vodstvo gostiju. U osmoj minuti zadnje trećine Brassad je postigao treći gol za Rangerse, potom je Duclair u 17. minuti izjednačio, a Zuccarello 30-ak sekundi kasnije zabija za potpuni preokret.

Za Rangerse je ovo bila peta pobjeda, a za Minnesotu treći poraz. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.