Vladivostoku prednost ispred Medveščaka

Rusi izabrali Ruse

Vladivostoku prednost ispred Medveščaka

M. Maksimović

Ambiciozni zagrebački Medveščak neće naredne sezone igrati u KHL-u. Popularni 'Medvjedi' su određeno vrijeme pregovarali sa vodstvom najbolje lige u Evropi, sa željom da oni postanu 27.ekipa. 

Predsjednik ove lige,  Alexander Medvedev je danas objavio informaciju kako će taj novi klub biti ruska ekipa Vladivostoka. Nezvanično, Medvedev je već razgovarao sa prvim čovjekom ove ekipe Vladimirom Mikluševskijem oko financiranja ove ekipe koja još uvijek nema spremnu dvoranu za odigravanje utakmica.

 

Iz vodstva Medveščaka tvrde kako još uvijek nisu dobili odgovor vodstva Kontinental Hockey Leaguea.

"Ne možemo komentirati izjave gospodina Medvedeva. Mi u Medveščaku još uvijek nismo obaviješteni o ovoj odluci te ćemo sa primitkom iste izvijestiti i javnost. Za sada nemamo nove informacije niti odgovor na našu kandidaturu oko pridruživanja Medveščaka KHL ligi 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.