Vratio se Olli Maatta, Pittsburgh sredio Montreal

Predatorsi uništili Toronto

Vratio se Olli Maatta, Pittsburgh sredio Montreal

Teme:

Jedan od derbija večeri odigran je na ledu dvorane Bell Centra u Montrealu gdje su se sudarile vodeće ekipe Atlantic i Metropoliten Divizije, Montreal i Pittsburgh. Montreal je nakon šest vezanih pobjeda upisao poraz 0:4.

Marc Andre Fleury je zaključao je svoj gol, 27 odbrana je bilo dovoljno za shootout. U napadu su za golove bili zaduženi Beau Bennett, Steve Downie, Brandon Sutter i naravno Sidney Crosby. Ova pobjeda bila je svojevrsni poklon mladom Olliju Maatti, Fincu koji se vratio na led nakon operacije tumora štitnjače.

20-godišnjem Fincu je tokom predsezone otkriven tumor, Mike Johnston je zaustavio njegov raniji povratak na led kako bi što spremniji bio, a u prvoj utakmici je Maatta odigrao nešto malo više od 20 minuta.

Pravi debakl na svom ledu doživjeli su Toronto Meaple Leafsi. Taylor Beck je bio dvostruki strijelac, imao je i jednu asistenciju, dok je Shea Weber tri puta asistirao. Predatorsi su imali nakon dvije trećine vodili 4:0, a onda su u trećoj napunili mrežu Toronta za konačnih 9:2.

Hokejaši Tampe su večer ranije nadigrali Rangerse, ali protiv Islandersa nisu imali šanse. Nabokov je branio koliko je mogao, skinuo je 31 šut, ali to je bilo premalo jer su Islandersi slavili 5:1. Posebno je bila važna druga trećina koja je pripala domaćoj ekipi 3:0.

Boston je imao raspoloženog Raska a kada je tako onda protivničkoj ekipi teško. Patrice Bergeron i Torey Krug su bili strijelci kontra St.Louisa, Rask je ugradio 33 odbrane u pobjedu 2:0.

Rezultati:
LA Kings - Florida Panthers 5:2
Calgary Flames - Anaheim Ducks 4:3 (penali) 
Arizona Coyotes - Washington Capitals 1:2 (produžeci) 
Dallas Stars - Carolina Hurricans 4:6
Vinnipeg Jets - New Jersey Devils 3:1
Toronto Maple Leafs - Nashville Predators 2:9
Montreal Canadians - Pittsburgh Penguins 0:4
Buffalo Sabres - San Jose Sharks 4:1
NY Islanders - Tampa Bay Lighting 5:2
Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 0:5
Boston Bruins - St.Louis Blues 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.