Washington se vratio iz “ponora”

NHL sezona

Washington se vratio iz “ponora”

Washington Capitalsi vratili su se iz ponora u meču protiv New York Rangersa. Gubili su sa 0:4, ali su do kraja izjednačili i u produžecima postigli gol za veliko slavlje.

Bila je to velika noć Ovečkina koji je postigao dva gola, od koja je izjednačujući bio zlata vrijedan. Igrač odluke u dodatnom vremenu bio je Morrison.
Dallas Stars se poigrao sa Torontom. Završilo je čak 8:2 za goste koji su vodili sa 7:0. Najbolji pojedinac bio je James Neal koji je ostvario svoj prvi hattrick u NHL karijeri.
Istim rezultatom kao u “velikoj jabuci” završena je utakmica između Colorada i Phoenixa, dok su tri najbolje ekipe lige po učinku, San Jose Sharksi, Boston Bruinsi i Detroit Red Wingsi na kratku božićnu pauzu otišle pobjednički.

Rezultati
New Jersey - Boston 0:2, NY Islanders - Atlanta 2:4, NY Rangers - Washington 4:5 (p.), Philadelphia - Ottawa 6:4, Florida - Nashville 3:0, Pittsburgh - Tampa Bay 0:2, Columbus - Los Angeles 0:3, Toronto - Dallas 2:8, Detroit - St. Louis 4:1, Minnesota - Carolina 3:2, Colorado - Phoenix 5:4 (p.), Calgary - Anaheim 4:3, San Jose - Vancouver 5:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti