Wingsi i Predatorsi slavili u gostima

NHL

Wingsi i Predatorsi slavili u gostima

U noći sa srijede na četvrtak u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu odigrane su svega dvije utakmice. 

Detroit Red Wings su na gostovanju kod Washington Capitalsa sa 4:2, što je bila treća pobjeda za sastav iz Detroita u novoj sezoni. 

Nakon što je prva trećina protekla bez golova, gosti su preko Nyquista poveli početkom drugog perioda utakmice, ali su domaći pogocima Kuznetsova i Brouwera vratili prednost i poveli sa 2:1 pred sami kraj druge trećine.

Ipak, gosti su se na krilima Abdelkadera vratili u vodstvo. Hokejaš Red Wingsa je u 4. minuti trećeg dijela prvo izjednačio rezultat na 2:2, a potom šest minuta kasnije svojim drugim golom na utakmici vratio donio drugu prednost gostujućem timu na utakmici.

Pobjedu gosti u finišu je potvrdio gol Datsyuk u posljednjim trenucima susreta.

U drugom meču sinoćnjeg programa NHL-a Predatorsi su slavili sa 4:1 na gostovanju kod Oilersa, a dva gola u pobjedi gostiju postigao je Smith.

Predatorsi se nakon ove pobjede nalaze na drugom mjestu Zapadne konferencije, a sinoćnji trijumf bio im je peti u ovoj sezoni.

Rezultati:
Washington Capitals - Detroit Red Wings 2:4
Edmonton Oilers - Nashville Predators 1:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.