Zadovoljstvo od pola milijarde dolara

Nova ekipa u NHL-u

Zadovoljstvo od pola milijarde dolara

Adnan Beganović
Teme:

Najjača hokejaška liga na svijetu, NHL, od naredne sezone brojat će 31 ekipu.

Naime, novi član odabranog hokejaškog društva postat će Vegas Golden Knightsi čiji je vlasnik američki biznismen Bili Foley.

Bogati Bili sinoć je u Las Vegasu na spektakularnoj svešanosti predstavio svoju NHL ekipu, a američki mediji javljaju da će ga ova avantura na početku koštati oko pola milijarde dolara.

Golden Knightsi će domaće susrete igrati u novoj T-Mobile Areni, a ekipu će sastaviti na "expansion draftu" tako da će svih ostalih 30 ekipa dostaviti popis igrača na koje ne računaju, a Vegas će sa svake liste odabrati po jednog igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi