Zamišljen pogled u tmurnu budućnost: Legenda bi zbog žvake mogla izgubiti milione!

Sudi mu se u Los Angelesu

Zamišljen pogled u tmurnu budućnost: Legenda bi zbog žvake mogla izgubiti milione!

E. Ganibegović

Wayne Gretzky naširoko se smatra najvećim hokejašem svih vremena i drži brojne NHL rekorde.

Među onima koji se najviše ističu su:

  • 92 gola u jednoj sezoni
  • 163 asistencije u jednoj sezoni
  • 215 kanadskih poena u jednoj sezoni
  • 894 gola i 1963 asistencije (2857 poena) u karijeri
  • 9 Hart trofeja kao NHL MVP
  • 10 Art Ross Trofeja za kanadskog kralja strijelaca

Gretzky je također osvojio četiri Stanley Cupa (NHL Championship) s Edmonton Oilersima od 1984. do 1988. godine. Također je igrao za Los Angeles Kingse, St Louis Blues i New York Rangerse.

Sada, nakon svih ovih postignuća, Wayne Gretzky bi mogao doći pod sudsku kaznu. Kanadski bivši hokejaš tužen za 10 miliona dolara zbog reklamisanja žvakaćih guma!

Prije nekoliko godina Gretzky i njegova supruga Janet reklamirali su žvakaće gume, no sada su optuženi za prevaru i obmanjivanje potrošača proizvoda.

Godine 2014. biznismen Steven Sparks kreirao je posebnu žvakaću gumu za mršavljenje pod nazivom OMG. Tri godine kasnije, Sparks je angažovao Gretzkyjevu suprugu Janet da promoviše proizvod.

Sam Gretzky je 2018. godine na društvenim mrežama otvoreno rekao da je zahvaljujući gumi u nekoliko sedmica izgubio oko 15 kilograma, no čini se da je to bila laž. 

Kako sada tvrdi Sparks, slavni bivši hokejaš namjerno je lagao i njemu lično priznao. Biznismen se sada pojavljuje kao tužitelj, tvrdeći da mu je posao propao jer su se Gretzkyjeve tvrdnje o svojstvima proizvoda pokazale lažnima.

Sparks je tužio Gretzkyja za 10 miliona dolara, uključujući sudske troškove, a tužba je već podignuta na sudu u Los Angelesu i legenda bi nakon svega mogla ostati bez (dijela) svog bogatstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi