Zetterbergu 73 miliona dolara
Henrik Zetterberg, prva violina Detroita i Švedske

Najveći transfer u istoriji

Zetterbergu 73 miliona dolara

Henrik Zetterberg ostaće do kraja karijere u timu Detroit Red Wingsa, tačnije, potpisao je najveći ugovor u istoriji ovog kluba. Prema informacijama iz tabora bh. prvaka Zetterberg će za 12 godina inkasirati čak 73 miliona dolara!
On je jedan od najboljih igrača svog tima, ali i cijele NHL lige, a prošle godine vodio je svoj tim do Stanley Cupa.
Zetterberg već šest godina igra za Red Wingse, a za to vrijeme je postigao 169 pogodaka i upisao 206 asistencija u 400 utakmica.

U karijeri je osvojio i svjetsko i olimpijsko zlato sa reprezentacijom Švedske.
Nakon što je obavljen posao za Zetterbergom, Uprava kluba će sada pokušati sličnu stvar dogovoriti sa Marianom Hossom, Johanom Franzenom i Jirijem  Hudlerom kojima ugovori ističu krajem sezone, a koji su uz Šveđanina, glavne poluge tima koji je i ove godine prvi favorit za naslov prvaka svijeta, kako to Amerikanci vole kazati bilo da se radi o NHL ili NBA takmičenju.
Doduše, nije da nisu u pravu…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.