Drama u Pekingu i novi udarac za SAD: Još jedan veliki dan za sport u Slovačkoj
FOTO: EPA

Hokej na ledu

Drama u Pekingu i novi udarac za SAD: Još jedan veliki dan za sport u Slovačkoj

H. Zilić

Iznenađenje smo vidjeli na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Hokejaška reprezentacija SAD-a ostala je bez borbe za medalju.

Amerikanci su u sjajnom četvrtfinalu odigranom rano jutros po centralnoevropskom vremenu poraženi od Slovačke nakon penala, a regularni dio je završen rezultatom 2:2, a gola nije bilo ni na produžecima.

Junak Slovačke u raspucavanju bio je Cehlarik koji je pogodio u četvrtoj seriji.

Slovačka je tako prva reprezentacija koja ulazi u brorbu za medalje u Pekingu, a u ostalim parovima četvrtine finala sastaju se:

Švedska - Kanada

Finska - Švicarska

Ruski olimpijski komitet - Danska

Inače današnji poraz za SAD znači da će i treće Olimpijske igre u nizu ostati bez medalje obzirom da su 2014. godine u Sochiju zauzeli četvrto mjesto, a 2018. u Pyeongchangu su bili sedmoplasirani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi