Zna se ko je prvak
Detroit pokazao San Joseu ko je "gazda"

NHL sezona

Zna se ko je prvak

Detroit Red Wingsi pokazali su San Jose Sharskima gdje im je mjesto. Aktuelni prvaci u međusobnom obračunu pokazali su da su još uvijek najbolja ekipa NHL-a bez obzira na nešto lošije rezultate ove sezone.

Vrlo brzo «crvena krila» šokirala su goste. Hossa je pogodio za 1:0, da bi Leino i Zetterberg otklonili sve dileme oko pobjednika. Sve što su Sharksi uspjeli uraditi je počasni gol preko Ehrhoffa da bi tačku na susret stavio Zetterberg svojim drugim pogotkom koji mu je donio epitet igrača utakmice.

Penguinsi polako hvataju priključak za timovima koji se nalaze unutar play-off zone. Iako su se mučili sa Islandersima (1:0) uspjeli su slaviti, a Sykora je bio jedini strijelac.

Treba dodato da su Flyersi nastavili sa dobrim igrama. Ovaj put su sa 2:0 nadigrali Kingse, a strijelci su bili Carter i Gagne.

Rezultati
Detroit - San Jose 4:1, Toronto - NY Rangers 2:1 (SO), Pittsburgh - NY Islanders 1:0, Philadelphia - Los Angeles 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.