Begović: Čvrsto sam na zemlji, Pulis ne bi dopustio odlazak

Za Begovića sve više zainteresovanih klubova

Begović: Čvrsto sam na zemlji, Pulis ne bi dopustio odlazak

Golman naše reprezentacije i trenutno najbolji čuvar mreže Premiershipa, Asmir Begović, ostaje vjeran svom Stoke Cityju te je odlučan u namjeri da igra veliku ulogu u razvoju kluba kod sa klupe predvodi Tony Pulis.

Begovićeva sjajna forma na startu sezone privukla je pažnju Manchester Uniteda i Liverpoola u zadnjih nekoliko sedmica, ali 25-godišnji vratar je istakao kako ga ove špekulacije neće omesti u nastavku sezone.

Begović je prvi izbor trenera Tonyja Pulisa, a primio je samo 12 golova u 15 susreta dosadašnjeg toka sezone što njegov Stoke svrstava na drugo mjesto po broju primljenih golova iza Manchester Cityja.

"To je kompliment, ali to ništa ne znači. Ostajemo čvrsto na zemlji i trener ne bi dopustio da se to desi. Imam ugovor na tri i po godine i koncentrisan sam na igranje i ostajanje u timu i želim pomagati ekipi da se poboljša. Sretan sam ovdje tako da nemamo problema sa tim", rekao je Begović za ESPN.

Pulis je Begovića doveo za 3.25 miliona funti iz Portsmoutha u januaru 2010. godine.

"Napadamo i branimo se kao tim. Ponosni smo i naporno radimo u oba aspekta igre i stvari nam idu dobro. Utakmice bez primljenih golova su uvijek sjajan bonus, ali na kraju krajeva tri boda su sve", zaključio je Begović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.