Kobe drugi: James najmlađi košarkaš s više od 20.000 poena

Sjajni LeBron ima i preko 5.000 asistencija

Kobe drugi: James najmlađi košarkaš s više od 20.000 poena

Edmir Škorić

LeBron James srušio je Kobea Bryanta i postao najmlađi igrač koji je došao do brojke od 20.000 poena.

Miami je u noći sa srijede na četvrtak pobijedio Golden State na gostovanju sa 92:75, a James je s 25 ubačenih poena došao do novog  rekorda.

 

James je postao najmlađi igrač ikada koji je prebacio 20.000 poena, a osim toga upisao je preko 5.000 asistencija u karijeri. 

 

"Ovo mi znači mnog, znači mi zapravo sve. Prvenstveno moram biti zahvalan što sam zdrav i što mogu raditi ono što najviše volim, a to je igranje košarke. Volim biti na parketu, volim davati sve od sebe, pobjeđivati i pomagati svojoj momčadi", rekao je LeBron.

 

Kobe je s 29 godina i 122 dana prebacio 20.000 poena u karijeri, dok je to Jamesu uspjelu sa 28 godina i 17 dana. Osim njih, prije 30. godine do 20.000 poena uspjeli su još doći Michael Jordan i Wilt Chamberlain.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti