18 poena Teletovića nedovoljno za trijumf

Real u derbiju bolji od Caje Laboral

18 poena Teletovića nedovoljno za trijumf

Adnan Beganović

U velikom derbiju španjolskog košarkaškog prvenstva Real Madrid je slavio na gostovanju kod Caje Laboral (72:67).

Derbi 12. kola španjolskog košarkaškog prvenstva večeras su odigrali Caja Laboral i Real Madrid, a do pobjede su u samoj završnici došli košarkaši "kraljevskog kluba".

Real je mnogo bolje otvorio utakmicu i tokom prve četvrtine konstantno je bio u vodstvu i istu je rješio u svoju korist rezultatom 22:17. Međutim, u prvih šest minuta drugog perioda Reyes i društvo nisu postigli niti jedan poen, pa su izabranici Duška Ivanovića uspjeli preokrenuti, te na odmor otići sa sedam poena viška (38:31).

U trećoj četvrtini izabranici Ettorea Messine su bili bolji, pa se u posljednji period ušlo sa poenom prednosti domaćih košarkaša, a pobjednik je odlučen u samoj završnici u kojoj su se bolje snašli košarkaši iz Madrida.

U dresu Reala najefikasniji su bili Felipe Reyes sa 21, te Carlos Suarez sa 15 poena, dok su kod poražene momčadi Stanko Barać sa 19 i Mirza Teletović sa 18 poena bili najučinkovitiji. Naš internacionalac imao je i šest uspješnih skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.