29 poena Spanoulisa u pobjedi Olympiakosa

Bilbao nije mogao do dva vezana iznenađenja

29 poena Spanoulisa u pobjedi Olympiakosa

U utakmici Olympiakosa i Bilbaa, timova sa identičnim omjerom (2-3), a koja je odigrana u sklopu 6. kola Eurolige, grupa A, pred 3 000 gledalaca u "Peace and frendship stadiumu" pobjeda je pripala domaćem sastavu iz Grčke (88:81).

Bila je ovo utakmica u kojoj su u nadmetanje krenula dva tima podjednakih kvaliteta. Koliko izjednačenih, neka kaže podatak vezan za asiste (16:16), ili onaj za skokove (23:25). Procenat šuta, također, skoro identičan. 

Upravo zato nakon prvih 20 minuta na odmor se otišlo sa prednošću za Olympiakos od samo tri poena razlike (45:42). 

Nakon trećeg perioda (15:19) Gescrap Bilbao Basket prelazi u vodstvo. U zadnjoj četvrtini, tek u zadnjoj minuti, domaći sastav dolazi do 7 poena razlike, a još jednu zadnju četvrtinu nakon pobjede nad Cajom Laboral, Banić i društvo nisu mogli prelomiti.

Utakmicu za pamćenje je odigrao Spanoulis, koji je postigao 29 poena, imao čak 6 asista i to sve za indeks od visokih 34. Hines je dodao 18 uz potporu Pere Antića sa 13 poena.

Kod poraženih Mumbru je bio najprecizniji sa 17 poena, Banić 15 i Jackson 13. Damir Krupalija nije imao zapaženiju minutažu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.