76ersi mogu odahnuti: Fultz lakše povrijeđen
Foto: EPA

Markelle Fultz pauzira najviše dvije sedmice

76ersi mogu odahnuti: Fultz lakše povrijeđen

Philadelphija 76ersi nemaju sreće kada je riječ o povredama igrača koje su proteklih godina birali na draftu.

Phila je 2014. godine trećim pickom izabrala Joela Embiida, ali je ovaj kamerunski centar, koji zaista mnogo obećava, zbog teške povrede propustio prve dvije sezone u NBA ligi. Embiid i dalje ima problema sa povredama, iako je ove sezone pokazao da bi mogao stasati u jednog od najboljih igrača NBA lige.

Više sreće 76ersi nisu imali ni sa prošlogodišnjim pickom. Ekipa Philadelphije je birala prva i izabrala supertalentovanog Bena Simmonsa, međutim ni on nije dočekao svoj debi, jer je zbog povrede stopala propustio prošlu sezonu.

A kada je zbog povrede članka utakmicu Ljetne lige igru napustio Markelle Fultz, prvi pick 76ersa sa ovogodišnjeg drafta, navijači ove ekipe su pali u očaj.

Ipak, sada se čini da oni mogu odahnuti, naime Fultz se ipak samo lakše povrijedio te će pauzirati jednu do dvije sedmice.

To znači da će Fultz propustiti ostatak Ljetne lige, ali sve u Philadelphiji sigurno raduje što se radi samo o lakšoj povredi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi