ABA: Jovićeva asistencija obilježila sezonu

Sjajan potez Zvezdinog pleja

ABA: Jovićeva asistencija obilježila sezonu

D. Vejo

Plejmejker Crvene zvezde Stefan Jović izveo je najbolju asistenciju u protekloj sezoni ABA lige.

Beograđani su uspjeli da odbrane naslov u ABA ligi, nakon što su u finalnoj seriji u potpunosti nadigrali zagrebačku Cedevitu.

Iako zbog povrede leđa prvi plej crveno-bijelih nije mogao da pomogne svom timu u finalu, to nije umanjilo njegov doprinos do te faze takmičenja, a koji je bio od izuzetne važnosti.

Da je tako, govori i činjenica da se upravo Jović našao na čelu liste od pet najboljih asistencija ABA lige u minuloj sezoni.  

Naime, to se dogodilo prošle godine kada su crveno-bijeli gostovali Zadru, a gdje je Jović maestralnim potezom iza leđa sjajno uposlio Dangubića kojem nije bilo teško da postigne koš.

Pored njega, na listi su još Marcus Williams, Filip Čović, Miroslav Pašajlić i Željko Šakić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi