ABA liga: Maccabi bolji od Cibone

ABA liga: Maccabi bolji od Cibone

Edmir Škorić

Košarkaši Maccabija ostvarili su i treću pobjedu u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi, pobijedivši u Tel Avivu Cibonu 97:81 (22:16, 19:13, 35:29, 21:23).

Domaćine su predvodili Davin Smith i Jordan Farmar sa po 19 koševa, a najefikasniji igrači u redovima 'vukova' bili su Brian Matthew Chase sa 17 koševa, Tomislav Zubčić sa 16, te Marin Rozić sa 14 koševa.

Slavni izraelski klub tako je uspješno nastavio svoju povratničku sezonu u reginalnoj ligi, nakon dviju prošlotjednih uvjerljivih pobjeda u Slovenije protiv Krke i Zlatorog Laškog.

Liga se nastavlja u petak kada Cedevita dočekuje Budućnost, a jedini bh. predstavnik Široki WWin u subotu gostuje kod Helios Domžale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.