Košarkaško čudo je prava misterija: Koliko je visok, kada se rodio i zašto nije već u NBA ligi?

Abiodun Adegoke čeka na svoj prvi pravi angažman

Košarkaško čudo je prava misterija: Koliko je visok, kada se rodio i zašto nije već u NBA ligi?

E. Škorić

Nigerijski košarkaški div Abiodun Adegoke mašta o nastupima u NBA ligi, a zbog svojih fizičkih predispozicija, čini se da bi i tamo bio nezautavljiv.

Ono što je najveća misterija kod Abioduna su njegove godine. Jedni govore ima 18, drugi 21 godinu, ali prema izvorima iz Nigerije, 2016. godine je imao 17 godina i bio je već tada visok 218 cm. 

S trenutnom visinom od 236 cm Adegoke je pravi div i za košarkaške prilike, pa bukvalno u mjestu zakucava bez odraza, na čemu mu zavide svi drugi košarkaši.

Čak je i legendarni Shaquille 'ONeal u jednoj emisiji govorio o Nigerijcu koji bi odlaskom u NBA ligu postao jedan od najviših igrača ikada koji su zaigrali u tom prvenstvu.

Bivši centar Washington Bulletsa Gheorghe Muresan bio je visok 231 centimetar, koliko i nekadašnji igrač Philadelphije 76ersa Manute Bol, što je opet za pet centimetara manje u odnosu na visinu koju ima Adegoke.

Neko je vrijeme pohađao Međunarodni koledž i sportsku akademiju Segun Odegbami u Wasinmiju u Nigeriji. Adegoke trenutno igra u Dubaiju, a jedan od razloga što nije otišao u NBA očigledno su misterije oko stvarnih podataka iz njegovog života jer još uvijek nigdje niema zvaničnog podatka o tome kada je tačno rođen.

Ostaje da se vidi hoće li ostati neiskorištena do kraja njegova visina ili će to neki od košarkaških agenata znati da iskoristi i da ga dovede na veliku scenu.

Top Komentari

user1615102047
Ja cuda i govana
1 0
Mackintosh
Adeguki pocucla nam tuki. Sporo je ovo za NBA
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi