On čak i Bobija Marjanovića gleda s visine, ali jedina misterija su njegove godine

Nigerijac spreman za NBA ligu

On čak i Bobija Marjanovića gleda s visine, ali jedina misterija su njegove godine

E. Škorić

Abiodun Adegoke, poput svih drugih košarkaša na svijetu, ima san da zaigra u NBA ligi.

Nigerijac je visok čak 236 centimetara i pokušava da se probije na košarkašku mapu, ali prati ga misterij jer niko zne koliko ovaj mladić i jako talentovani košarkaš ima godina.

Prema nekim izvorima, radi se o 18-godišnjaku, drugi tvrde da ima 21 godinu, dok izvori iz njegove domovine govore da je 2016. godine imao 17 godina i bio je visok 218 cm.

Ipak, New York Times smatra da je tinejdžer jer je ove godine nastupao u Dubaiju na omladinskoj ligi.

Njegova dob nije jasna, ali jasno je da će s visinom od 236 cm Adegoke stvarati probleme u protivničkom reketu, jer samo treba podići ruku da postigne koš.

On je viši čak i od Bobija Marjanovića, koji je visok 224cm, te će biti apsolutni rekroder po visini u NBA ligi ukoliko se uskoro pojavi u nekoj od ekipa.

Top Komentari

Noone
Eto kako vi sve znate.. Pa od onakvih Nurkića i Bobija ljudi napraviše zvijezde samo zbog fizičke gradje.. Zasto ne bi i od ovog.. Danas milion vrsta preparata, proteina, injekcija, mogu ga iznova napraviti dok je mlad!... Pogotovo ako ima ispod 20 godina
0 2
Chupy
Nema od njega nista. Nije samo visina pa "kosarkas"!! Lik u sisama, stomaku ima 30kg sala. To je kad se zeli od govana da napravi pita, napravi se ona al se ne moze jesti. Tako i ovaj, moze on pokusati nesti, lik jedva hoda, kamoli da potrci. Trebali su misliti o kosarci dok je imao 12 god, pa ga usmjeriti.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi