Achile Polonara pojačao Baskoniu

Nakon odlične sezone u Sassariju

Achile Polonara pojačao Baskoniu

Odlično i sada već bivše krilo Dinamo Sassarija Achile Polonara potpisao je ugovor sa španjolskim euroligašem Baskoniom. 

Polonara je iza sebe imao sjajnu sezonu u dresu kluba sa Sardinije s kojim je ovaj košarkaš nedavno i produžio ugovor no na njegovu adresu i adresu kluba stiglo je previše zanimljivih ponuda da bi ovaj košarkaš mogao ostati na Sardiniji.

Najbrža i najkonkretnija bila je ekipa Baskonie koja je ovom sjajnom krinom košarkašu ponudila najbolje uvjete te Sassariju platila 150.000 eura odštete. Polonara je u karijeri odigrao i 47 utakmica za nacionalni tim Italije. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi