Aco debitovao porazom, Efes prejak za Cedevitu

Nurkić bez nastupa

Aco debitovao porazom, Efes prejak za Cedevitu

Midhat Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Aco Petrović porazom je debitovao na klupi Cedevite. U 8. kolu grupe C Eurolige u Draženovom domu bolji od Cedevite bio je Anadolu Efes rezultatom 81:73.

Prva četvrtina donijela je jako dobru igru Cedevite. Vodili su tokom kompletne prve dionice, te su nakon deset minuta igre imali tri poena prednosti 24:21. Efes se međutim probudio u drugoj dionici, te su u završnici druge dionice serijom od 9:0 ostvarili prednost na poluvremenu 44:35.

Imao je Efes u trećoj dionici i 16 razlike 53:37, ali Aco Petrović je poznat kao trener koji se nikad ne predaje. Uspio je  konsolidovati ekipu, te je u završnih deset minuta Cedevita ušla sa minusom od samo četiri poena 59:55.

Imala je Cedevita u završnih deset minuta i dva poena zaostatka, ali jednostavno nisu uspjevali da preokrenu susret u svoju korist. U završne dvije minute ušlo se sa prednošću od pet poena za Efes 75:70, a u završnici susreta dodatno su povećali prednost na konačnih plus osam.

Jordan Farmar je predvodio goste sa 21 poenom, Saša Vujačić je dodao 18, dok su kod Cedevite Bracey Wright sa 24, te Mickael Gelabale sa 18 poena bili najbolji pojedinci. Jusuf Nurkić nije dobio priliku za igru u ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti